​Skriv til os: tandlaegerne9@mail.dk

Bestil tid 48 17 27 16

Hel/delproteser

Hvad er en protese

En protese er en konstruktion til erstatning af manglende tænder. Den er aftagelig, det vil sige, at man selv kan tage den ud, når man ønsker det. I modsætning til en ikke-aftagelig protetisk erstatning, som for eksempel en krone eller bro, der sidder fast på tænderne.


Helprotese

En helprotese erstatter alle tænderne i kæben. Den kan enten erstatte alle tænderne i overkæben eller underkæben. Har man helproteser i begge kæber taler man om et helsæt.


Hvis en protese sættes ind samme dag, tænderne trækkes ud, kalder man det en immediat protese. Efter tandudtrækning skrumper gummen. I de første 3-6måneder sker den største skrumpning. Derfor skal bunden af protesen omstilles efter denne helingsperiode. Dette kaldes en rebasering (dvs. man omstiller basen eller bunden af

protesen).

Delprotese

Mangler man få tænder, er en mulig løsning en aftagelig delprotese. Denne kaldes også en unitor. En unitor består af et tyndt metalstel, hvorpå man sætter tænder til erstatning for de manglende tænder. Farven og formen er ligesom ens egne tænder. Unitoren sidder fast ved hjælp af bøjler og støtter som hviler på de naturlige tilbageværende tænder, samt griber om dem vha bøjlerne. Delproteser sidder væsentlig bedre fast end en helprotese.


Trykknap protese

Har man kun få tænder kan man lave et trykknap system, der sættes henholdsvis på tandrødderne og den modsvarende i protesen. Derved kan en protese komme til at sidde bedre fast. Har man ikke tænder tilbage, kan man isætte implantater, hvorpå man sætter et lignende trykknapsystem.

​Tandlægerne Allerød

M.D. Madsensvej 9

3450 Allerød

Telefon: 48 17 27 16

tandlaegerne9@mail.dk

CVR-nr.: 38164325

​Åbningstider

​Mandag

Tirsdag 

Onsdag

Torsdag

Fredag

8.00 - 17.00

8.00 - 18.00

8.00 - 16.30

8.00 - 18.00

8.00 - 16.00​

Telefonen er åben i hele klinikkens åbningstid, men bedste træffetid er fra 8:30 - 14.30.

   Bestil tid hos tandlægerne Allerød​

Udfyld vores formular her, hvis du vil bestille tid til eftersyn, en behandling eller have mere information om priser. 

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt